: +30.2645026635 : lefkasf@otenet.gr

7.40K προβολές

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τον θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας είναι ένας από τους μακροβιότερους και σημαντικότερους θεσμούς του νησιού μας. Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη ενώ το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας και της αδελφοσύνης των λαών παραμένει πάντα επίκαιρο. Ωστόσο, 58 χρόνια μετά την έναρξή του, υπάρχουν πολλά ζητήματα που προβληματίζουν την τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, καλούμε πολίτες και συλλόγους να συμμετέχουν στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για την αξιολόγηση του θεσμού στην παρούσα μορφή του και την κατάθεση προτάσεων, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της διοργάνωσης και ίσως τη μετεξέλιξη του θεσμού.

Εκκινώντας τη διαδικασία της διαβούλευσης θέτουμε ως προβληματισμούς: το χρονικό διάστημα διεξαγωγής και τη διάρκεια της διοργάνωσης, τον αριθμό των χωρών και των μελών που συμμετέχουν, τους χώρους φιλοξενίας, το υψηλό κόστος υλοποίησής του, τους χώρους διεξαγωγής των παραστάσεων και των παρελάσεων. Ενημερώνουμε ότι το συνολικό κόστος υλοποίησης ανέρχεται στα 65.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 40% του προϋπολογισμού του Πνευματικού Κέντρου. Φιλοξενούνται περίπου 380 χορευτές, οι οποίοι διαμένουν στα σχολικά συγκροτήματα.

Η διαδικασία σχολιασμού που έχει επιλεγεί είναι η πλέον εύχρηστη καθώς ο χρήστης γράφει και υποβάλλει το σχόλιο του στο ειδικό πλαίσιο. Τα σχόλια που υποβάλλονται δεν δημοσιεύονται άμεσα, αλλά κατόπιν εγκρίσεως και έκτοτε παραμένουν δημόσια. Η ομάδα παρακολούθησης επιβλέπει καθημερινά τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και προχωρά στην ανάρτηση των σχολίων.

Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση θα διαρκέσει από την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 έως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου ελπίζει στη συμμετοχή σας και στη συνδιαμόρφωση των μελλοντικών αποφάσεων.

Η διάρκεια υποβολής απαντήσεων σε αυτό το θέμα έχει ολοκληρωθεί.
myladmin Marked as closed 31 Ιανουαρίου 2020
Ανώνυμος Χρήστης 0 Comments

Η διαβούλευση σχετικά με το ΔΦΦ είναι μια αξιέπαινη και άκρως απαραίτητη πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας.

Σχετικά με την έκφραση απόψεων πολιτών ή φορέων για θέματα που αφορούν στη διοργάνωσή του, κρίνεται αναγκαία η παρουσίαση όλων των δεδομένων (οικονομικών, λειτουργικών κλπ), τα οποία θα μας βοηθήσουν να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα και να παραθέσουμε ρεαλιστικές και ουσιαστικές προτάσεις σχετικά με αυτό.

Προτείνω την διοργάνωση μιας ημερίδας με στόχο την παρουσίαση των παραπάνω στοιχείων από το Πνευματικό Κέντρο, στην οποία οι προσκεκλημένοι φορείς και πολίτες να ενημερωθούν επαρκώς για θέματα που αφορούν συνολικά στην ως τώρα διοργάνωσή του, στο τέλος της οποίας θα δίνεται η δυνατότητα να τεθούν διευκρινιστικά ερωτήματα από πολίτες και φορείς.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο καθένας θα έχει την δυνατότητα να παραλάβει το ως άνω υλικό υπό τη μορφή portfolio, συμπληρώνοντας υποχρεωτικά – ως συμμετέχων φορέας/πολίτης- την αντίστοιχη φόρμα προτάσεων, σχολίων κλπ.

Ολοκληρώνοντας την προσπάθεια αυτή, η οποία ξεκινά με ηλεκτρονική διαβούλευση και συνεχίζεται με ενημερωτική ημερίδα, να πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη όλων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων του νομού, κατά την οποία θα σχεδιαστεί η νέα δομή του ΔΦΦ, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προτάσεις και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις επιταγές της εποχής.

Με εκτίμηση,

Αναστασία Στραγαλινού
Γραμματέας Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυάς Λευκάδας
“Ο ΑΠΟΛΛΩΝ”
email: anastrag@gmail.com

myladmin Changed status to publish 31 Ιανουαρίου 2020
Ανώνυμος Χρήστης 0 Comments

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δημοσίευση κάποιων από τα στοιχεία που σας ζήτησα σχετικά με το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Λευκάδας. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στη διαβούλευση να κατανοήσουν το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της διοργάνωσης ώστε να προταθούν εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζει.

Στη συνέχεια προτείνω μία συνδυασμένη πρόταση που αφορά τον χρόνο διεξαγωγής αλλά και την καλυτέρευση της  φιλοξενίας του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων ( 380 άτομα ) . Είναι αυταπόδεικτο ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διεξάγεται το ΔΦΦΛ εάν προσπαθήσουμε να στεγάσουμε τους συμμετέχοντες σε ξενοδοχεία το κόστος θα ήταν δυσθεώρητο και επίσης θα ήταν πολύ πιθανό να μην υπήρχε διαθεσιμότητα καταλυμάτων  στο νησί. Άρα η αλλαγή του χρόνου διεξαγωγής είναι μονόδρομος . Ερχόμενοι σε συνεννόηση με τους τοπικούς συλλόγους ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων μπορείτε να ορίσετε από κοινού ημερομηνία διεξαγωγής όπου το κόστος θα είναι χαμηλό και ‘’ επιδοτούμενο ‘’ από τους επαγγελματίες του τουρισμού, κάτι που θα οδηγήσει σε διεξαγωγή του ΔΦΦΛ είτε νωρίτερα ( αρχές –μέσα Ιουλίου ) είτε αργότερα ( αρχές Σεπτεμβρίου ) . Βασική προϋπόθεση της παραπάνω πρότασης είναι ο διαμοιρασμός των φιλοξενούμενων και σε εκτός της πόλης περιοχές ( Νικιάνα , Νυδρί , Βασιλική κ.ά. ) που διαθέτουν πληθώρα καταλυμάτων. Με αυτό τον τρόπο θα είναι και πιο εύκολη η συμμετοχή των συγκροτημάτων σε εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εκτός της πόλης. Για την εξοικονόμηση περισσότερων πόρων υπάρχει και η δυνατότητα διαμοιρασμού των συμμετεχόντων σε δύο ομάδες φιλοξενίας . Η πρώτη ομάδα από την πρώτη Κυριακή του ΔΦΦΛ έως και την Τετάρτη ενώ η δεύτερη από Πέμπτη έως Κυριακή . Με αυτό τον τρόπο ο αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται ταυτόχρονα μειώνεται στο μισό και θα είναι πιο εύκολη η εξεύρεση καταλυμάτων και επίσης θα απαιτούνται λιγότεροι εθελοντές για τη διεξαγωγή του ΔΦΦΛ.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα είναι η προσέλκυση χορηγών. Βασική προϋπόθεση ( όπως έχει αναφερθεί και νωρίτερα στη διαβούλευση ) είναι να οριστεί το target group , δηλαδή ο κόσμος στον οποίο στοχεύει το ΔΦΦΛ , ώστε να απευθυνθεί η διοργάνωση σε αντίστοιχους χορηγούς.  Επίσης θα πρέπει να οριστούν συγκεκριμένα πακέτα χορηγιών τα οποία θα είναι αλληλένδετα με τη διαφήμιση αυτών αλλά και του ΔΦΦΛ . Αν στοχεύουμε σε αλλοδαπούς τουρίστες η διαφήμιση θα πρέπει να γίνει προς το εξωτερικό και να αναζητηθούν αντίστοιχα χορηγοί από τον κλάδο του τουρισμού ( τουριστικά γραφεία , μεταφορές , ξενοδοχεία κ.ά. ) . Αντίστοιχα θα πρέπει να γίνει εάν στοχεύουμε σε Έλληνες τουρίστες. Σε περίπτωση που ο στόχος του ΔΦΦΛ είναι ο τοπικός πληθυσμός τότε θα πρέπει να απευθυνθούμε σε τοπικές επιχειρήσεις και η διαφήμιση να περιοριστεί σε τοπικά μέσα αλλά και στους χώρους διεξαγωγής του ΔΦΦΛ . Εν τέλει η προώθηση και διαφήμιση θα είναι ο βασικός παράγοντας που θα ορίσει τον αριθμό αλλά και το μέγεθος των χορηγών που θα ενδιαφερθούν .

Όσο αφορά το χώρο διεξαγωγής επειδή δεν μπορεί άμεσα να αλλάξει θα πρότεινα την βελτίωση του . Στα παρασκήνια που βρίσκονται πίσω από το πατάρι , όπου συνήθως τα ξένα συγκροτήματα αλλάζουν κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων τους , θα πρέπει να τοποθετηθούν ερμάρια , κρεμάστρες , καθρέπτες και καρέκλες για την καλύτερη λειτουργία τους.  Επίσης απαιτείται καλύτερος φωτισμός , καθαρισμός του χώρου και καλύτερος διαχωρισμός των ‘’ δωματίων ‘’ . Στο χώρο αριστερά δίπλα από το πατάρι μπορεί να τοποθετηθεί ένα μόνιμο πανί προβολής για προτζέκτορα ώστε να προβάλλονται εκεί κάποια βίντεο από τα συγκροτήματα που συμμετέχουν ή αφίσες χορηγών του ΔΦΦΛ . Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μπορεί να προβάλλεται ζωντανή εικόνα από μία ή δύο σταθερές κάμερες που θα βρίσκονται κοντά στο πατάρι ώστε να φαίνονται και οι λεπτομέρειες των φορεσιών και των χορών κάθε συγκροτήματος.

Ηθελημένα δεν έχω αναφερθεί στην ποιότητα των συγκροτημάτων που συμμετέχουν στο ΔΦΦΛ . Θεωρώ ότι το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου είναι ικανό να καθορίσει το ύφος του Φεστιβάλ και να κρίνει το επίπεδο των συγκροτημάτων, άλλωστε είναι και ένας από τους βασικούς ρόλους του. Εάν όμως αυτό δεν είναι δυνατό μπορεί να απευθυνθεί στους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους όπου υπάρχουν άνθρωποι με βαθιά γνώση του αντικειμένου και μπορούν να βοηθήσουν.

Η δημόσια διαβούλευση για το ΔΦΦΛ είναι μια καλή αρχή για την βελτίωση της διοργάνωσης. Καλό θα ήταν η διαδικασία αυτή να επεκταθεί και σε άλλες διοργανώσεις του Πνευματικού Κέντρου όπως τα Φαρομανητά , οι Γιορτές Λόγου και Τέχνης κ.ά. . Στο χέρι μας είναι να εκσυγχρονίσουμε και να αναπτύξουμε τις εκδηλώσεις του τόπου μας.

mavio

myladmin Changed status to publish 29 Ιανουαρίου 2020
Ανώνυμος Χρήστης 0 Comments

Το φεστιβάλ είναι το πρόβλημα? ή το ότι δεν υπάρχει αξιοπρεπείς χώρος διεξαγωγής του?

Αν ανήκετε στο φιλοθεάμον κοινό θα ξέρετε ότι αν δεν κάθεσαι στην πρώτη σειρά του κάθε σκαλοπατιού του ανοιχτού μας “μπάχαλου” δεν βλέπεις…

Πρώτα να φτιάξουμε τις υποδομές και μετά θα έρθει και η ποιότητα και ο εκσυγχρονισμος όχι μόνο του φεστιβάλ, όλων των εκδηλώσεων.

Ο δήμος έκανε “καλά” κι έχωσε τις αλυκές κι έχει πολλά οικόπεδα να φτιάξει θερινό θέατρο, (έχουμε ήδη χειμερινό χαχαχαχα), χώρο σωστό μελετημένο με κερκίδες σκηνή κλπ όπως υπάρχουν σε όλη την άλλη Ελλάδα.

Ας φτιαχτεί πρώτα κάτι τέτοιο και μετά να δείτε πως θα γεμίσει, γιατί όλοι θα είναι ευχαριστημενοι.

Και φυσικά μετά έρχεται η διοργάνωση που όλοι πριν από μένα μίλησαν… καταλύματα κλπ, και πρέπει να αλλάξει και η εποχή που γίνεται, ανάλογα σε ποιους θέλετε να απευθύνεται.

Καιτη Κακαβουλη

myladmin Changed status to publish 29 Ιανουαρίου 2020
Ανώνυμος Χρήστης 0 Comments

To Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας αποτελούσε στο παρελθόν σημείο ορόσημο για τις διοργανώσεις Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Το είχαν αγκαλιάσει όλοι οι Λευκαδίτες οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και το περίμεναν με χαρά κάθε καλοκαίρι. Δυστυχώς όμως το φεστιβάλ δεν κατάφερε να εξελιχθεί στα χρόνια παρέμεινε στάσιμο, έχασε τη δημοφιλία του και κατέληξε ένας ξεχασμένος θεσμός που γίνεται από υποχρέωση χωρίς κανείς να παίρνει το ρίσκο της διακοπής ή αναμόρφωσης του.

Η πρόταση μου αφορά την επανασύσταση του Φεστιβάλ Φολκλόρ με σύγχρονους πολιτισμικούς όρους. Βασική ιδέα είναι η αξιοποίηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που φορείς της είναι οι χορευτικές ομάδες από τα διαφορετικά κράτη και των διαχρονικών πολιτιστικών αξιών της φιλοξενίας, του σεβασμού της ανεκτικότητας σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες.

Ο σκοπός του φεστιβάλ θα είναι να παρουσιάσει τις άυλες πτυχές της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας όπως του χορού, της παραδοσιακής ενδυμασίας, του κεντήματος, της μαγειρικής, του τραγουδιού. Η παρουσίαση αυτή δεν θα έχει κανένα λόγο να γίνεται ποσοτικά αλλά στόχος θα είναι η εμβάθυνση και η παρουσίαση των ποιοτικών στοιχείων κάθε χώρας. Η διαχείριση αυτού του υλικού θα πρέπει να γίνεται με συνεργατικό τρόπο και με τη συμμετοχή όσων περισσότερων συμπολιτών μας γίνεται. Το στοιχείο αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς οι πολίτες πρέπει να είναι και να αισθάνονται διοργανωτές και όχι παθητικοί θεατές του δρώμενου.  Σε αυτό θα βοηθήσουν πολύ οι νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή ομάδες από διαφορετικές μεν χώρες αλλά με τα ίδια ενδιαφέροντα. Θα προετοιμάζουν τις δράσεις του αξιοποιώντας τις διαδικτυακές πλατφόρμες σε διάστημα πριν το φεστιβάλ ενώ θα συναντιούνται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ

Το φεστιβάλ θα είναι θεματικό και θα προσκαλούνται οι χώρες ή και η χώρα που θα μπορούν να συνεισφέρουν στην εκάστοτε θεματική. Έτσι θα περιοριστεί ο αριθμός των ατόμων που θα πρέπει να φιλοξενούνται και θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν σε κατάλληλες δομές ενώ θα δοθεί βάση στις δράσεις.

Παραδείγματα δράσεων και εργαστηρίων (workshops) πέρα από το χορό θα μπορούσαν να είναι: εργαστήριο μαγειρικής, παραδοσιακού κεντήματος, μουσικών μοτίβων, κοσμήματος κλπ. Τη χρονική διάρκεια του φεστιβάλ θα μπορούν να γίνονται παραδοσιακά πανηγύρια με τη συμμετοχή των Λευκαδίτικων χορευτικών, κινηματογραφικές παραστάσεις υπαίθριες κλπ.

Στόχος θα είναι το φεστιβάλ της Λευκάδας από απολίθωμα του παρελθόντος να εξελιχθεί σε πηγή έμπνευσης για το μέλλον, προάγοντας συνεργατικά δημιουργικά πρότυπα μεταξύ διαφορετικών ομάδων.

Μαρία Σκληρού

myladmin Changed status to publish 21 Ιανουαρίου 2020
Ανώνυμος Χρήστης 0 Comments

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

Δεν είμαι μόνιμη κάτοικος του νησιού ωστόσο το αγαπώ πολύ και το επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου. Έχω ζήσει πολλά καλοκαίρια στη Λευκάδα και έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές το φεστιβάλ ώστε να έχω άποψη για αυτό.

Αρχικά, πιστεύω πως είναι θαυμάσιο το ότι υπάρχει ο θεσμός μετά από τόσα χρόνια -θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτό- αν και νομίζω πως απαιτείται θεμελιώδης αναδιοργάνωση.

ΣΤΟΧΟΣ

Κατά τη γνώμη μου, το φεστιβάλ ως διοργάνωση θα πρέπει να αποκτήσει κάποιο κοινό στο οποίο θα πρέπει να στοχεύει. Εάν οι υπεύθυνοι αποφασίσουν ότι θα ήταν καλύτερο να στοχεύει στους τουρίστες τότε ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής δεν είναι κακοί – αν και θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι, πχ. τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου οπότε και οι επισκέπτες είναι περισσότεροι. Δύσκολα το φεστιβάλ από μόνο του θα μπορούσε να λειτουργήσει ως την αφορμή για την επίσκεψη στο νησί.

Ωστόσο, αν στοχεύει στον τοπικό πληθυσμό (όχι μόνο της Λευκάδας αλλά και της ευρύτερης ηπειρωτικής περιοχής) τότε θα μπορούσε να πραγματοποιείται το φθινόπωρο οπότε λόγω του ότι η τουριστική κίνηση πέφτει (δυστυχώς), οι ντόπιοι πιο ξεκούραστα θα μπορούσαν να το παρακολουθήσουν. Επιπλέον, το φθινόπωρο πολλά σχολεία θα μπορούσαν να επισκεφτούν το νησί από όλη την Ελλάδα (και το φεστιβάλ θα γινόταν ημερήσιο). Άλλες πολιτιστικές δράσεις θα μπορούσαν να λαμβάνουν μέρος την ίδια περίοδο που να προσφέρουν κάτι παραπάνω στο κεντρικό γεγονός (π.χ. υπαίθρια μαθήματα παραδοσιακών χορών από εθελοντές γυμναστές, εκθέσεις προβολής παραδοσιακών φορεσιών) όπως και διάφορα workshops για μεγάλους και παιδιά.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Όσοι δεν έχουν άμεση σχέση με το νησί αλλά το επισκέπτονται για διακοπές, είναι πολύ πιθανόν να μη γνωρίζουν καν την ύπαρξη του φεστιβάλ καθώς δεν προβάλλεται σχεδόν πουθενά. Η πόλη την περίοδο πριν την έναρξη του θα έπρεπε να είναι γεμάτη αφίσες ή σημαίες ή με άλλες αναφορές στη διοργάνωση. Επιπλέον, όλα τα sites που ελέγχει ο δήμος θα έπρεπε να το προβάλουν. Η δημιουργία σημείων όπου θα μπορούσαν οι επισκέπτες να τραβούν αναμνηστικές φωτογραφίες (τύπου “I AMsterdam”) με τη χρήση π.χ. του hashtag #folklore_festival_lefkada στα social media θα μπορούσε πανεύκολα να λειτουργήσει ως δωρεάν διαφήμιση (ειδικά όταν το σημείο διεξαγωγής ενδείκνυται για φωτογραφίες στο ηλιοβασίλεμα). Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν και δε γίνονται σε αυτό τον τομέα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το φεστιβάλ ξεκινά πάντα με την καθιερωμένη παρέλαση στην κεντρική αγορά της πόλης. Έχω παρατηρήσει και με άλλες αφορμές (απόκριες) πως ο δήμος αδυνατεί να διοργανώσει μια οποιαδήποτε παρέλαση όπου όσοι συμμετέχουν θα έχουν χώρο για χορό και παρουσίαση όσων έχουν έρθει να δείξουν στους θεατές. Όλες οι παρελάσεις είναι γεμάτες με κόσμο που περνούν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα από όπου θέλουν διακόπτοντας τες, χωρίς ροή και έλεγχο. Η μια ομάδα είναι εδώ και η επόμενη ακολουθεί μετά από αρκετά λεπτά. Έτσι ο θεατής χάνει το ενδιαφέρον του και το φεστιβάλ εκπέμπει την αδυναμία του.

Ύστερα, κάθε βράδυ για μια εβδομάδα οι ομάδες στο Ανοιχτό Θέατρο παρουσιάζουν τους χορούς της κάθε χώρας έως που στο τέλος της περιόδου όλες μαζί κλείνουν τη διοργάνωση. Το ενδιαφέρον δηλαδή του κοινού περιορίζεται σε ένα και μόνο χώρο. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι οι ομάδες, τις ημέρες που δε συμμετέχουν στο φεστιβάλ, να παρουσιάζουν τους χορούς τους όχι μόνο στα διάφορα χωριά της Λευκάδας αλλά και σε διάσπαρτα σημεία μες την πόλη. Ειδικά, αν αυτό γινόταν πριν την έναρξη της παράστασης και έτσι τα χορευτικά συγκροτήματα λειτουργούσαν ως διαφήμιση για το φεστιβάλ προσελκύοντας επι τόπου επισκέπτες.

Το ότι οι ομάδες που εθελοντικά συμμετέχουν στο φεστιβάλ διαμένουν στα σχολεία και κοιμούνται σε ντιβάνια και όχι σε ξενοδοχεία (που θα μπορούσαν να προσφέρονται από τους ντόπιους – ως αυτοπροβολή), δε θέλω καν να το σχολιάσω.

FEEDBACK

Θα ήταν, πιστεύω, μια καλή ιδέα το να ρωτήσετε τους ίδιους τους συμμετέχοντες τη γνώμη τους. Εκείνοι έχουν πάρει μέρος και σε άλλα φεστιβάλ και έχουν γνωρίσει καλύτερες διοργανώσεις. Επιπλέον, εκείνοι είναι που λειτουργούν και ως διαφήμιση της χώρας στη δική τους πατρίδα είτε σε μικρή είτε σε μεγάλη κλίμακα ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Την εποχή των social media τα μεγέθη αυτά είναι σχετικά.

Είμαι σίγουρη πως αυτοί θα είχαν πολλά να προτείνουν ώστε το φεστιβάλ να παρουσιάσει κάποια άνθιση.

Το κείμενο αυτό μου πήρε μισή ώρα να το γράψω ενώ οι παραπάνω ιδέες δεν αποτελούν παρά μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό όσων έχω κατά καιρούς σκεφτεί για την καλύτερη προβολή του φεστιβάλ. Μακάρι να θυμόμουν κι άλλα. Ίσως επανέλθω με πιο συγκεκριμένες προτάσεις.

Δεν είμαι ειδικός ούτε στο marketing ούτε στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Η αναδιοργάνωση ενός τέτοιου γεγονότος ωστόσο ίσως θα απαιτούσε την πρόσληψη ενός.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε τα παραπάνω.

Α ναι! Κάντε και μια βόλτα στο νησί να ρωτήσετε τους ντόπιους αν θέλουν οι ίδιοι το φεστιβάλ, πως το βλέπουν και αν είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν. Χωρίς αυτούς, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία. Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη.

Καλή τύχη.

myladmin Changed status to publish 17 Ιανουαρίου 2020

Διαβουλεύσεις

Δημοσκόπηση